DSpace About DSpace Software
 

eNUFTIR >
Статті >
Статті >

Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/29197

Название: Qualitative indicators of grain flakes of functional purpose
Другие названия: Якісні показники зернових пластівців функціонального призначення
Авторы: Simahina, Galina
Bereza-Kіndzerska, Ludmila
Naumenko, Nataliia
Bazhay-Zhezherun, Svetlana
Бажай-Жежерун, Світлана Андріївна
Сімахіна, Галина Олександрівна
Береза-Кіндзерська, Людмила Василівна
Науменко, Наталія Валентинівна
Ключевые слова: activation
wheat
triticale
oats
flakes
активування
пшениця
тритикале
овес
пластівці
хлопья
активация
пшеница
кафедра гуманітарних дисциплін
кафедра технології оздоровчих продуктів
Issue Date: 2019
Библиографическое описание: Qualitative indicators of grain flakes of functional purpose / S. Bazhay-Zhezherun, G. Simakhina, L. Bereza-Kindzerska, N. Naumenko // Ukrainian Food Journal.- 2019. Volume 8. Issue 1.- P. 7 - 18.
Краткий осмотр (реферат): The influence of temperature regime and duration of cold grain conditioning on its biological value is determined. The dependence of basic physical and technological parameters of cereal flakes and organoleptic properties of finished samples of finished products on their component composition is investigated. The degree of maintenance of daily needs of the adult population in the macro and microcurrencies is determined, due to the consumption of 100 g of cereals. The indicators of microbiological stability of products are established. Визначено вплив температурного режиму та тривалості холодного кондиціонування зерна на його біологічну цінність. Досліджено залежність основних фізико-технологічних показників зернових пластівців та органолептичних властивостей дослідних зразків готових продуктів від їх компонентного складу. Визначено ступінь забезпечення добової потреби дорослого населення в макро- та мікронутрієнтах, за рахунок споживання 100 г пластівців. Встановлено показники мікробіологічної стійкості продуктів. Определено влияние температурного режима и продолжительности холодного кондиционирования зерна на его биологическую ценность. Исследована зависимость основных физико-технологических показателей зерновых хлопьев и органолептических свойств опытных образцов готовых продуктов от их компонентного состава. Определена степень обеспечения суточной потребности взрослого населения в макро- и микронутриентах, за счет потребления 100 г хлопьев. Установлено показатели микробиологической устойчивости продуктов.
URI: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/29197
Appears in Collections:Статті

Files in This Item:

File Description SizeFormat
1.pdf828,62 kBAdobe PDFView/Open
View Statistics

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.

 

Valid XHTML 1.0! DSpace Software Copyright © 2002-2010  Duraspace - Feedback