Використання овочевих пюре у технології хлібобулочних виробів оздоровчого призначення

Вантажиться...
Ескіз

Дата

2018

ORCID

DOI

Науковий ступінь

Рівень дисертації

Шифр та назва спеціальності

Рада захисту

Установа захисту

Науковий керівник

Члени комітету

Видавець

Анотація

Визначено основні фізико-хімічні показники якості пюре з моркви, буряку та гарбуза. Досліджено вміст вітамінів, фенольних сполук та харчових волокон у зазначених видах пюре. Отримані результати підтверджують високу біологічну цінність досліджених овочевих пюре і свідчать про доцільність використання їх для збагачення продуктів оздоровчого спрямування. Нами розроблено ряд рецептур хлібних паличок з використанням зазначених видів овочевого пюре. The basic physical-chemical parameters of quality mashed potatoes from carrots, beets and pumpkin are determined. The content of vitamins, phenolic compounds and food fibers in these types of mashed potatoes has been investigated. The obtained results confirm the high biological value of the investigated vegetable purees and testify to the expediency of their use for the enrichment of the products of the health-improving direction. We have developed a number of recipes of bread sticks using these types of vegetable puree.

Опис

Ключові слова

кафедра технології оздоровчих продуктів

Бібліографічний опис

Бажай-Жежерун, С. Використання овочевих пюре у технології хлібобулочних виробів оздоровчого призначення / С. Бажай-Жежерун, М. Гуща // Оздоровчі харчові продукти та дієтичні добавки: технології, якість та безпека : збірник матеріалів Міжнародної науково-практичної конференції, 14-15 листопада 2018 р. – К. : НУХТ, 2018. – С. 111-113.