Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/29211
Title: Дослідження фазового переходу вода - лід при заморожуванні ягід ожини
Authors: Камінська (Халапсіна), Світлана Владиславівна
Сімахіна, Галина Олександрівна
Keywords: ожина
лід
вода
захист
руйнування
заморожування
blackberries
ice
water
protection
destruction
freezing
кафедра технології оздоровчих продуктів
Issue Date: 2019
Citation: Камінська, С. В. Дослідження фазового переходу вода - лід при заморожуванні ягід ожини / С. В. Камінська, Г. О. Сімахіна // Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у ХХІ столітті : матеріали 85 міжнародної конференції молодих аспірантів і студентів, присвяченої 135-річчю Національного університету харчових технологій 11-12 квітня 2019 р. – Київ : НУХТ, 2019. – Ч. 1. - С. 37.
Abstract: Зв’язана вода захищає клітини рослин від руйнівних впливів переохолодження. При заморожуванні досліджуваних зразків кристалізація вільної води в них починається при значному переохолодженні. Connected water protects plant cells from the destructive effects of overcooling. When freezing the samples under study, crystallization of free water in them begins with significant overcooling.
URI: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/29211
Appears in Collections:Матеріали конференцій

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
8.pdf386.57 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.