Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/29248
Title: Флакси з насіння льону – нові продукти на ринку оздоровчих харчових продуктів України
Authors: Шумчук, Андрій Миколайович
Стеценко, Наталія Олександрівна
Keywords: насіння льону
флакс
оздоровчий харчовий продукт
слизи
flax seed
flax
health foods
mucus
кафедра технології оздоровчих продуктів
Issue Date: 2019
Citation: Шумчук, А. Флакси з насіння льону – нові продукти на ринку оздоровчих харчових продуктів України / А. Шумчук, Н. Стеценко // Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті : матеріали 85 Ювілейної міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів, присвяченої 135-річчю Національного університету харчових технологій, 11–12 квітня 2019 р. – К. : НУХТ, 2019. – Ч. 1. – С. 56.
Abstract: Флакси – це вироби зниженої вологості, що виготовляються з насіння льону або суміші насіння льону з різними видами сировини. Вони мають форму печива невеликої товщини, хрустку текстуру, їх смакові характеристики визначаються видом та кількістю внесених добавок. Розроблення технологій комплексного перероблення та повного використання компонентів насіння льону - це актуальний сучасний напрям створення харчових продуктів нового покоління із заданим хімічним складом та властивостями. Flaxes are products of low humidity, which are made from flax seeds or a mixture of flax seeds with various types of raw materials. They are in the form of cookies of a small thickness, crispy texture, their taste characteristics are determined by the type and number of additives added. The development of technologies for complex processing and full use of flax seed components is the current modern direction of creating new generation food products with a given chemical composition and properties.
URI: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/29248
Appears in Collections:Матеріали конференцій

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Shumchuk85.pdf2.88 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.