DSpace About DSpace Software
 

eNUFTIR >
Монографії, підручники, навчальні посібники >
Монографії >

Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/29452

Название: Наукове і технічне забезпечення виробництва морозива
Другие названия: Scientific and technical support of ice cream production
Авторы: Сухенко, Юрій Григорович
Поліщук, Галина Євгеніївна
Сарана, Віктор Володимирович
Sukhenko, Yuri
Polischuk, Galina
Sarana, Victor
Ключевые слова: морозиво
дисперсні системи
стабілізація структури
ice cream
disperse systems
stabilization of the structure
кафедра технології молока і молочних продуктів
Issue Date: 2019
Библиографическое описание: Сухенко, Ю. Г. Наукове і технічне забезпечення виробництва морозива : монографія / Ю. Г. Сухенко, Г. Є. Поліщук, В. В. Сарана ; за ред.. проф.. Г. Є. Поліщук. - К. : НУБіП, 2019 – 299 с. – С. 11-72.
Краткий осмотр (реферат): У монографії наведено аналіз сучасного асортименту морозива. Узагальнено основні закономірності формування і стабілізації дисперсних систем морозива. Викладено науково обґрунтовані рекомендації щодо управління цими процесами у виробничих умовах. Доведено можливість використання у складі морозива натуральних функціонально-технологічних компонентів з метою часткової та повної заміни цукру, стабілізаторів та інших харових добавок. Систематизовано основні види сучасного обладнання для виробництва морозива та обґрунтовано його вибір для практичної реалізації інноваційних розробок.The monograph contains an analysis of the modern assortment of ice cream. The main regularities of formation and stabilization of disperse ice cream systems are generalized. The scientifically substantiated recommendations concerning management of these processes in production conditions are presented. The possibility of using in the ice cream of natural functional and technological components for the purpose of partial and complete replacement of sugar, stabilizers and other food additives is proved. The main types of modern ice cream production equipment are systematized and its choice for practical realization of innovative developments is substantiated.
URI: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/29452
Appears in Collections:Монографії

Files in This Item:

File Description SizeFormat
MonographyPolischuk.pdf1,21 MBAdobe PDFView/Open
View Statistics

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.

 

Valid XHTML 1.0! DSpace Software Copyright © 2002-2010  Duraspace - Feedback