Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/30210
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorСтеценко, Наталія Олександрівна-
dc.contributor.authorМедведюк, Дмитро Олександрович-
dc.date.accessioned2019-11-05T09:23:29Z-
dc.date.available2019-11-05T09:23:29Z-
dc.date.issued2019-
dc.identifier.citationСтеценко, Н. О. Використання фосфоліпідів насіння соняшника при виробництві ковбас оздоровчого призначення / Н. О. Стеценко, Д. О. Медведюк // Ресурсо- та енергоощадні технології виробництва і пакування харчової продукції–основні засади її конкурентоздатності : матеріали VІІІ Міжнародної спеціалізованої науково-практичної конференції, 12 вересня 2019 р. – Київ : НУХТ, 2019. – C. 64-65.uk_UA
dc.identifier.urihttp://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/30210-
dc.description.abstractВведення до складу ковбасних виробів соняшникових фосфоліпідів, які мають високі біологічні та фізіологічні властивості, дозволяє не тільки підвищити якість готових виробів, а й рекомендувати їх до використання у оздоровчому харчуванні. Доза внесення фосфоліпідів у кількості 5% до маси м’ясного фаршу може бути оптимальною як з точки зору вартості збагаченого продукту, так і для забезпечення потрібних значень волого- та жироутримуючої здатності готових виробів. Найбільш ефективним способом внесення добавки є її попереднє змішування з водою у співвідношення 1:5 з метою отримання стійкої емульсії. The addition of sunflower phospholipids to the composition of sausages, which have high biological and physiological properties, allows not only to improve the quality of products, but also to recommend them for use in health food. The dose of phospholipids in the amount of 5% by weight of minced meat can be optimal both from the point of view of the value of the enriched product, and to ensure the desired values of moisture and fat-soluble ability of the finished product. The most effective way to make the additive is to pre-mix it with water in a ratio of 1:5 in order to obtain a stable emulsion.uk_UA
dc.language.isouk_UKuk_UA
dc.subjectфосфоліпідиuk_UA
dc.subjectфосфоліпідний препаратuk_UA
dc.subjectнасіння соняшникаuk_UA
dc.subjectковбасаuk_UA
dc.subjectоздоровчий харчовий продуктuk_UA
dc.subjectphospholipidsuk_UA
dc.subjectphospholipid preparationuk_UA
dc.subjectsunflower seedsuk_UA
dc.subjectsausageuk_UA
dc.subjecthealth food productuk_UA
dc.subjectкафедра технології оздоровчих продуктівuk_UA
dc.titleВикористання фосфоліпідів насіння соняшника при виробництві ковбас оздоровчого призначенняuk_UA
dc.typeThesisuk_UA
Appears in Collections:Матеріали конференцій

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Stmd.pdf425 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.