Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/30298
Title: Обґрунтування доцільності використання ягід бузини чорної для виробництва натурального барвника
Authors: Коберник, Інна Віталіївна
Стеценко, Наталія Олександрівна
Keywords: бузина чорна
натуральний барвник
перероблення ягід
оздоровчий харчовий продукт
концентрований сік
black elderberry
natural dye
berry processing
health food product
concentrated juice
кафедра технології оздоровчих продуктів
Issue Date: 2019
Citation: Коберник, І. Обґрунтування доцільності використання ягід бузини чорної для виробництва натурального барвника / І. Коберник, Н. Стеценко // Оздоровчі харчові продукти та дієтичні добавки: технології, якість та безпека : матеріали Міжнародної науково-практичної конференції, 14-15 листопада 2019 р., м. Київ. – Київ: НУХТ, 2019. – С. 41-43.
Abstract: Одним з продуктів перероблення ягід бузини є сік, який не знайшов широко використання у харчовій промисловості у зв’язку зі специфічними органолептичними властивостями. З такого соку шляхом вакуум-концентрування можна отримати харчовий барвник, колір якого можна регулювати, задаючи певні значення рН середовища. Встановлено, що вихід соку з ягід бузини становить 65%, вміст сухих речовин – 9,2%. При концентруванні соку їх вміст зростає до 40±2,5%. One of the products of elderberry processing is juice, which has not been widely used in the food industry due to specific organoleptic properties. From such juice, by vacuum concentration, it is possible to obtain a food coloring, the color of which can be adjusted by setting certain pH values. It was found that the juice yield from elderberry is 65%, the solids content is 9.2%. When juice is concentrated, their content increases to 40 ± 2.5%.
URI: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/30298
Appears in Collections:Матеріали конференцій

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
StKob19.pdf236.51 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.