Обґрунтування вибору сировини при створенні ковбасних виробів для геродієтичного харчування

Вантажиться...
Ескіз

Дата

2019

ORCID

DOI

Науковий ступінь

Рівень дисертації

Шифр та назва спеціальності

Рада захисту

Установа захисту

Науковий керівник

Члени комітету

Видавець

Анотація

Проведений аналіз дозволив встановити, що при створенні ковбасних виробів для харчування людей літнього віку доцільно використовувати телятину як харчове середовище для збагачення корисними нутрієнтами. Збагачувачами можуть бути борошно нуту, яке покращує амінокислотний профіль готових виробів, підвищує їх функціонально-технологічні властивості; гідролізат колагену, який поліпшує стан і діяльність хрящових, кісткових клітин, а також пектини, які забезпечують сорбційний та пребіотичний ефекти, позитивно впливають на роботу шлунково-кишкового тракту. The analysis made it possible to establish that when creating sausages for the nutrition of the elderly, it is advisable to use veal as a food base for enrichment with useful nutrients. Enrichment agents can be chickpea flour, which improves the amino acid profile of finished products, increases their functional and technological properties; collagen hydrolyzate, which improves the condition and activity of cartilage, bone cells, as well as pectins, which provide sorption and prebiotic effects, have a positive effect on the functioning of the gastrointestinal tract.

Опис

Ключові слова

ковбасні вироби, геродієтичне харчування, борошно нуту, гідролізат колагену, пектин, sausages, herodietic nutrition, chickpea flour, collagen hydrolyzate, pectin, кафедра технології оздоровчих продуктів

Бібліографічний опис

Стеценко, Н. Обґрунтування вибору сировини при створенні ковбасних виробів для геродієтичного харчування / Н. Стеценко, Д. Медведюк // Оздоровчі харчові продукти та дієтичні добавки: технології, якість та безпека : матеріали Міжнародної науково-практичної конференції, 14-15 листопада 2019 р., м. Київ. – Київ : НУХТ, 2019. – С. 76-78.