Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/30506
Title: Как продлить срок годности мучных кондитерских изделий
Other Titles: How to extend the shelf life of flour confectionery
Authors: Оболкина, Вера Ильинична
Олексиенко, Наталья Валентиновна
Крапивницкая, Ирина Алексеевна
Федонюк, Антонина Владимировна
Obolkina, Vera
Oleksiyenko, Nataliya
Krapivnitska, Iryna
Fedonyuk, Antonina
Keywords: активность воды
мучные кондитерские изделия
сроки хранения
микробиологическая порча
окисление жира
сорбция влаги
десорбция влаги
упаковочные материалы
water activity
flour confectionery
storage periods
microbiological spoilage
fat oxidation
moisture sorption
moisture desorption
packaging materials
кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів
кафедра технології цукру і підготовки води
Issue Date: 2019
Citation: Как продлить срок годности мучных кондитерских изделий / В. И. Оболкина, Н. В. Олексиенко, И. А. Крапивницкая, А. В. Федонюк // Мир продуктов. – 2019. – № 2. – С. 26–28.
Abstract: В статье рассмотрены факторы, влияющие на сроки хранения мучных кондитерских изделий: микробиологические аспекты, окисление липидного комплекса, сорбционные и десорбционные процессы. Проанализированы пути сохранения качества изделий в процессе хранения: температура, относительная влажность воздуха в помещении (складе), влияние упаковочных материалов, консервантов и антиоксидантов. The article considers factors affecting the shelf life of flour confectionery products: microbiological aspects, oxidation of the lipid complex, sorption and desorption processes. The ways of maintaining the quality of products during storage are analyzed: temperature, relative humidity in the room (warehouse), the effect of packaging materials, preservatives and antioxidants.
URI: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/30506
Appears in Collections:Статті

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
shelf life of flour confectionery.pdf160.17 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.