Бюджетне фінансування сільського господарства в Україні

Вантажиться...
Ескіз

Дата

2019

ORCID

DOI

Науковий ступінь

Рівень дисертації

Шифр та назва спеціальності

Рада захисту

Установа захисту

Науковий керівник

Члени комітету

Видавець

Анотація

У статті досліджуються проблеми фінансування АПК, наголошується на тому, що дана галузь є загальноекономічною та соціально значущою, тому відповідна допомога повинна бути безповоротною і постійною. Також у публікації визначаються пріоритетні форми державної підтримки вітчизняного сільського господарства: пряма, що передбачає надання субсидій на сільськогосподарське виробництво і матеріально-технічні ресурси; умовно-пряма, що спрямована на зміцнення промислового потенціалу і позицій на споживчому ринку через опосередковані форми для забезпечення сприятливих організаційно-економічних умов функціонування аграрного сектору; непряма, що полягає у здійсненні закупівель сільгосппродукції і продовольства для державних потреб, регулюванні виробничого ринку за допомогою проведення товарних інтервенцій із зерном, захисті економічних інтересів товаровиробників при здійсненні зовнішньоекономічної діяльності в сфері АПК.

Опис

Ключові слова

агропромисловий сектор, форми державної підтримки, бюджетне фінансування, formed support, agro-industrial sector, budget financing, кафедра обліку і аудиту

Бібліографічний опис

Захожай, К. В. Бюджетне фінансування сільського господарства в Україні / К. В. Захожай, І. Й. Кравченко // Агросвіт. – 2019. – Вип. № 22. – С. 84 – 92.

Зібрання