Вплив упаковки на терміни зберігання пастеризованих сосисок

Вантажиться...
Ескіз

Дата

2019

ORCID

DOI

Науковий ступінь

Рівень дисертації

Шифр та назва спеціальності

Рада захисту

Установа захисту

Науковий керівник

Члени комітету

Видавець

Анотація

Ковбасні вироби мають велике значення у харчуванні населення, а їх виробництво є найбільш поширеним методом переробки м'яса та інших продуктів забою тварин у м'ясній промисловості. Найбільшим попитом у споживачів користуються варені ковбаси. Традиційно в структурі продукції більшості м’ясопереробних підприємств на групу варених і напівкопчених ковбас припадає майже 60-70 % всього обігу ковбасних виробів. Це створюєпідґрунтя для пошуку шляхів підвищення якості і стабільності технологічних показників ковбасних виробів. Ковбасні вироби вареної групи мають обмежений термін зберігання. Сучасний стан харчової промисловості та напрямки розвитку харчових технологій спрямовані на підвищення якості харчових продуктів та гармонізації заходів щодо збереження продуктів з врахуванням показників їхньої безпечності . Одним зі способів для досягнення цієї мети є використання елементів активного пакування.

Опис

Ключові слова

упаковка, термін зберігання, пастеризація, сосиски, packing, shelf life, pasteurization, sausages, кафедра технології м’яса і м’ясних продуктів

Бібліографічний опис

Вплив упаковки на терміни зберігання пастеризованих сосисок / Т. О. Хорунжа, В. М. Пасічний, О. В. Храпачов, Ю. В. Желуденко // Наукові проблеми харчових технологій та промислової біотехнології в контексті євроінтеграції : програма та тези матеріалів, присвячених 135-річчю Національного університету харчових технологій. – 2019. – С. 205–206.