Визначення якісних показників конини для використання у технології посічених напівфабрикатів

Вантажиться...
Ескіз

Дата

2019

ORCID

DOI

Науковий ступінь

Рівень дисертації

Шифр та назва спеціальності

Рада захисту

Установа захисту

Науковий керівник

Члени комітету

Видавець

Анотація

Білки м'язової тканини коней мають повний набір амінокислот при сприятливому співвідношенні незамінних амінокислот, при цьому вміст триптофану, гістидину, тирозину, фенілаланіну та метіоніну більше, ніж у яловичині. Конина - постачальник в організм кальцію, фосфору, необхідних для нормального функціонування нервової, серцево-судинної системи. Конина - джерело таких важливих мікроелементів, як натрій, магній, хлор, які беруть участь у створенні необхідної буферної крові, регуляції кров'яного тиску, роботі нервової та м'язової тканин, формуванні та активізації травних ферментів. Вміст окремих мінеральних речовин у конині становить, мг в 100 г.: фосфору – 200, кальцію – 4, натрію – 21, калію – 176, заліза – 2,6.

Опис

Ключові слова

конина, мінеральні речовини, амінокислоти, напівфабрикати, horse, semi-finished products, amino acids, minerals, кафедра технології м’яса і м’ясних продуктів

Бібліографічний опис

Мігаль, А. Ю Визначення якісних показників конини для використання у технології посічених напівфабрикатів / А. Ю Мігаль, І. М. Страшинський // Актуальні питання аграрної науки : матеріали VІІ Міжнародної науково-практичної конференції, присвяченої 175-річчю заснування Уманського національного університету садівництва, 21 листопада 2019 р. – Київ : Видавництво «Основа», 2019. – С. 274-275.