Визначення гідродинамічних характеристик роботи масообмінних колонних апаратів в циклічному режимі

Вантажиться...
Ескіз

Дата

2019

ORCID

DOI

Науковий ступінь

Рівень дисертації

Шифр та назва спеціальності

Рада захисту

Установа захисту

Науковий керівник

Члени комітету

Видавець

Анотація

Загальні методи розрахунку меж гідродинамічних режимів роботи провальних тарілок в циклічному режимі відсутні. Тому при проектуванні таких тарілчастих колонних апаратів розрахунковим шляхом необхідною умовою є визначення швидкості пари, що відповідає нижній і верхній межі роботи тарілки, і робочої швидкості пари у вільному перерізі колони та в щілинах контактних пристроїв. Для підвищення ефективності масообміну колонні апарати оснащують провальними тарілками. Відсутність зливних пристроїв спрощує їх конструкцію, дозволяє збільшити робочу площу на 15-30 % і підвищити продуктивність апаратів в 1,5-2 рази. Недоліком їх роботи є недостатній проміжок часу контакту пари і рідини та відсутність методів визначення гранично допустимих значень швидкості пари в їх отворах.

Опис

Ключові слова

контактні пристрої, ректифікація, масообмін, етиловий спирт, домішки, contact devices, rectification, mass transfer, impurities, ethyl alcohol, кафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробства

Бібліографічний опис

Булій, Ю. В. Визначення гідродинамічних характеристик роботи масообмінних колонних апаратів в циклічному режимі / Ю. В. Булій, О. М Ободович, В. В Сидоренко // Теплофізика та теплоенергетика. – Т. 41, № 4. – 2019. – С. 65–69.

Зібрання