Розвиток системи розселення Столичного суспiльно-географiчного району як фактор формування туристичного ринку регiону

Вантажиться...
Ескіз

Дата

2019

ORCID

DOI

Науковий ступінь

Рівень дисертації

Шифр та назва спеціальності

Рада захисту

Установа захисту

Науковий керівник

Члени комітету

Видавець

Анотація

Встановлено, що особливістю системи розселення Столичного суспільно-географічного району взагалі та міської системи розселення, зокрема, є наявність в її структурі специфічного системного утворення, а саме, Київської господарської агломерації, котра значно посилює тенденції щодо формування міського середовища на охоплюваних нею територіях, що в кінцевому результаті призводить до значної концентрації населення на, порівняно малій, площі і як наслідок виникнення закономірних диспропорцій його розосередження на регіональному рівні. Виявлено, що наявнiсть агломерованих населених пунктiв навколо агломерацiйного центру, а саме мiста Києва, значно посилюють його концентрацiйний потенцiал, що призводить до збiльшення зони як безпосереднього так i опосередкованого впливу мiста-центру. Таким чином, зона впливу мiста Києва вже не обмежується границями адмiнiстративної Київської областi, а виходить за неї, залучаючи до себе територiї Чернiгiвської, Житомирської, Черкаської та в меншiй мiрi Вiнницької та Полтавської областей.

Опис

Ключові слова

мiська система розселення, Столичний суспiльно-географiчний район, фактор, туризм, urban settlement system, capital socio-geographical region, factor, tourism, кафедра туристичного та готельного бізнесу

Бібліографічний опис

Сологуб, Ю. І. Розвиток системи розселення Столичного суспiльно-географiчного району як фактор формування туристичного ринку регiону / Ю. І. Сологуб, С. І. Уліганець, О. В. Безпала // Географія і туризм. – 2019. – № 52.

Зібрання