Розрахунок швидкості адсорбції за умов безперервної карбонізації в одноступінчастому апараті

Вантажиться...
Ескіз

Дата

2016

ORCID

DOI

Науковий ступінь

Рівень дисертації

Шифр та назва спеціальності

Рада захисту

Установа захисту

Науковий керівник

Члени комітету

Видавець

Анотація

Очищення дифузійного соку карбонатом кальцію відбувається за рахунок фізичної та хімічної адсорбції. У даній роботі детально розглянуто рівняння ефекту очищення на станції вапнування та карбонізації Логінова Н.Е., яке не враховує важливі чинники, які мають значний вплив на кінетику адсорбції, тому на основі рівняння Фіка виведено рівняння швидкості адсорбції несахарозних речовин карбонатом кальцію. Аналіз рівняння швидкості адсорбції дозволяє встановити вплив різних чинників, впливаючи на які можна змінювати швидкість адсорбції. Інтенсифікація швидкості адсорбції в подальшому буде впливати на збільшення виходу цукру та підвищення його якості.

Опис

Ключові слова

адсорбція, дифузійний шар, карбонізація, частинка, перемішування, агрегатування, adsorptions, carbonization, particle, mixing, aggregation, кафедра технології цукру і підготовки води

Бібліографічний опис

Логвін, В. М. Розрахунок швидкості адсорбції за умов безперервної карбонізації в одноступінчастому апараті / В. М. Логвін, А. С. Мартинюк // Європейське співробітництво : збірник наукових праць. – 2016. – № 2 (9). – С. 73–83.

Зібрання