Капітал здоров'я як головний складник людського капіталу в сучасних умовах

Вантажиться...
Ескіз

Дата

2019

ORCID

DOI

Науковий ступінь

Рівень дисертації

Шифр та назва спеціальності

Рада захисту

Установа захисту

Науковий керівник

Члени комітету

Видавець

Анотація

Розглянуто капітал здоров'я як основа формування і функціонування людського капіталу в умовах нової моделі розвитку і нових чинників економічного зростання постіндустріальної економіки. Розкрито зміст людського капіталу, його структуру, виділені основні види людського капіталу та їх взаємозв'язок. В ході розгляду поняття і структури людського капіталу, зроблено висновок про значущість здоров'я як найважливішої складової людського капіталу. Проаналізовано основні демографічні показники, що відображають стан здоров'я населення України, виділені негативні тенденції старіння населення, низьку народжуваність і тривалість життя. Зазначено цінність здоров'я не лише для окремої людини, а й для підприємств і держави, що потребує реалізацію нового підходу до збереження та зміцнення здоров'я нації.

Опис

Ключові слова

капітал здоров'я, людський капітал, демографічні показники, економіка здоров'я, health capital, human capital, demographics, health economics, кафедра економічної теорії

Бібліографічний опис

Кундєєва, Г. О. Капітал здоров'я як головний складник людського капіталу в сучасних умовах / Г. О. Кундєєва, О. М. Соломка // Вісник Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького. – Серія «Економічні науки». – 2019. –№4. – С. 150-162.

Зібрання