Нітрати і нітрити та їх вплив на формування якості рослинної сировини

Вантажиться...
Ескіз

Дата

2016

ORCID

DOI

Науковий ступінь

Рівень дисертації

Шифр та назва спеціальності

Рада захисту

Установа захисту

Науковий керівник

Члени комітету

Видавець

Анотація

Проблема накопичення нітратів пов'язана з надмірним використанням мінеральних добрив, хімізацією сільського господарства, погіршенням екології. Понаднормова кількість нітратів у харчових продуктах становить велику небезпеку для здоров’я людини. Доведено їх канцерогенну дію, особливо в разі тривалого і систематичного надходження в організм людини. The problem of nitrate accumulation is associated with excessive use of mineral fertilizers, chemicalization of agriculture, environmental degradation. Excessive amounts of nitrates in food are a great danger to human health. Their carcinogenic effect has been proven, especially in the case of long-term and systematic entry into the human body.

Опис

Ключові слова

моніторинг, нітрати, плодоовочева продукція, monitoring, nitrates, vegetable products, кафедра технології консервування

Бібліографічний опис

Бендерська, О. В. Нітрати і нітрити та їх вплив на формування якості рослинної сировини./ О. В. Бендерська, Н. В. Костючок, О. С. Бессараб // Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті : матеріали 82 Міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів, 13-14 квітня 2016 р. - Київ : НУХТ, 2016. - Ч. 1. - С. 261.