Дослідження змін сухих молочних сумішей для дитячого харчування в процесі їх зберігання

Вантажиться...
Ескіз

Дата

2020

ORCID

DOI

Науковий ступінь

Рівень дисертації

Шифр та назва спеціальності

Рада захисту

Установа захисту

Науковий керівник

Члени комітету

Видавець

Анотація

Для харчування дітей грудного віку, які перебувають на штучному вигодовуванні, широко використовують сухі молочні суміші. На ринку пропонується різноманіття таких продуктів. Основною сировиною для виготовлення продуктів для дитячого харчування є коров’яче молоко. Сухі молочні суміші-продукти тривалого зберігання. Такі продукти є багатокомпонентними системами, тому при зберіганні відбувається велика кількість як фізико-хімічних, так і мікробіологічних змін. Оскільки ці продукти призначені для вигодовування немовлят і дітей грудного віку, найголовнішими показниками якості є показники їхньої безпечності. Упродовж терміну зберігання сухих молочних продуктів можуть мати місце процеси мікробіологічного зараження та процеси псування жиру. Процеси псування жиру пов ’язані як з хімічним окисненням жиру, так і з біохімічним. Гарантійний термін зберігання сухих продуктів для дитячого харчування становить 12 місяців. Проте досліджувані продукти виготовлені на основі кобилячого та овечого молока. Таке молоко має інший хімічний склад, а тому процеси, що відбуваються в ньому під час зберігання, також можуть відрізнятися від тих, що спостерігаються при зберіганні коров’ячого молока. Тож доцільно визначити показники, які впливають на якість продукту при зберіганні.

Опис

Ключові слова

молочні суміші, дитяче харчування, кислотне число, перекисне число, мікробіологічні показники, milk formulas, baby food, acid number, peroxide value, microbiological indicators, кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів

Бібліографічний опис

Белінська, К. О. Дослідження змін сухих молочних сумішей для дитячого харчування в процесі їх зберігання / К. О. Белінська, Н. О. Фалендиш // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2020. – Т. 26, № 4. – С. 212–217.

Зібрання