Перспективи використання демінералізованої ферментованої молочної сироватки у складі морозива

Вантажиться...
Ескіз

Дата

2020

ORCID

DOI

Науковий ступінь

Рівень дисертації

Шифр та назва спеціальності

Рада захисту

Установа захисту

Науковий керівник

Члени комітету

Видавець

Поліщук, Г. Є. Перспективи використання демінералізованої ферментованої молочної сироватки у складі морозива / Г. Є. Поліщук, О. О. Басс, А. П. Михалевич // Наукові проблеми харчових технологій та промислової біотехнології в контексті Євроінтеграції : програма та тези матеріалів ІХ-ї Міжнародної науково-технічної конференції, 10-11 листопада 2020 р., м. Київ. – Київ : НУХТ, 2020. – С. 141–143.

Анотація

Значна кількість споживачів страждає на часткову або повну непереносимість лактози. У Східній Європі відсоток таких людей досягає 15 %. Для коригування лактазної недостатності виготовляють безлактозні молочні продукти та продукти зі зниженим вмістом лактози. Що стосується впливу лактози на споживчі властивості (консистенція, смак і запах) окремих видів молочних продуктів, то слід відзначити наступне. У разі підвищеного вмісту сухого знежиреного молочного залишку (СЗМЗ) у згущених молочних консервах та морозиві внаслідок низької розчинності лактози виникає загроза її кристалізції з формуванням кристалів розмірами від 10 мкм і більше, що спричинює вади консистенції (борошнистість, піщанистість).

Опис

Ключові слова

демінералізована, ферментована, сироватка, demineralized, fermented, whey, кафедра технології молока і молочних продуктів

Бібліографічний опис