Перспективи використання псіліуму у технології мʼясних напівфабрикатів

Вантажиться...
Ескіз

Дата

2020

ORCID

DOI

Науковий ступінь

Рівень дисертації

Шифр та назва спеціальності

Рада захисту

Установа захисту

Науковий керівник

Члени комітету

Видавець

Анотація

В даний час псілліум використовують як харчову добавку. Так, 238 наприклад, на його основі розроблений препарат «Мукофальк». Ефективність препарату псілліума вивчалася для хворих з метаболічним синдромом. Введення в комплексну терапію таких хворих препарату харчових волокон псілліума дозволило досягти додаткового зниження рівня ліпідів в плазмі крові. При цьому у хворих вже на третьому місяці лікування спостерігався позитивний вплив псілліума (зменшення маси тіла, регуляція харчової поведінки, купірування симптомів кишкової диспепсії). Currently, psyllium is used as a dietary supplement. So, 238 for example, on its basis the preparation "Mukofalk" is developed. The effectiveness of the drug psyllium was studied for patients with metabolic syndrome. The introduction of complex therapy of such patients with dietary fiber psyllium allowed to achieve an additional reduction in plasma lipids. At the same time, patients already in the third month of treatment had a positive effect of psyllium (weight loss, regulation of eating behavior, relief of symptoms of intestinal dyspepsia).

Опис

Ключові слова

волокна, подорожник, захворювання, fiber, plantain, disease, кафедра технології м’яса і м’ясних продуктів

Бібліографічний опис

Гречко, В. В. Перспективи використання псіліуму у технології мʼясних напівфабрикатів / В. В. Гречко, І. М. Страшинський, В. М. Пасічний // Наукові проблеми харчових технологій та промислової біотехнології в контексті Євроінтеграції : програма та тези матеріалів ІХ Міжнародної науково-технічної конференції, 10-11листопада 2020 р. – Київ : НУХТ, 2020. – С. 237–238.