Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/34720
Title: Посічені напівфабрикати – комплексні повноцінні продукти харчування
Authors: Гащук, Олександра Ізидорівна
Москалюк, Оксана Євгеніївна
Давиденко, Андрій Володимирович
Манькова, Валентина Вікторівна
Keywords: посічені м’ясні напівфабрикати
м’ясо водоплавної птиці
клітковина висівок вівсяних
функціонально-технологічні показники
cut meat semi-finished products
waterfowl meat
oat bran fiber
functional and technological indicators
кафедра технології м’яса і м’ясних продуктів
Issue Date: 2021
Citation: Посічені напівфабрикати – комплексні повноцінні продукти харчування. / О. І. Гащук, О. Є. Москалюк, В. В. Давиденко, В. В. Манькова // Fundamental and applied research in the modern world : proceedings of the 9th International scientific and practical conference, 14–16 April 2021. – Boston : BoScience Publisher, 2021. – Р. 268–274.
Abstract: У статті представлено дослідження розроблених рецептур посічених напівфабрикатів із м'яса водоплавної птиці, приведені визначення основних функціонально-технологічних показників: вологозв’язувальної здатності фаршу, вологоутримувальної та жироутримувальної здатності та виходу готових продуктів. Внесення у фарш гідратованої клітковини висівок вівсяних у кількості 30% має позитивний вплив на технологічні властивості фаршу та готових напівфабрикатів. Зразки посічених напівфабрикатів із м'яса філе качиного мають хороші органолептичні і функціонально-технологічні показники, а за хімічним складом відповідають вимогам нормативних документів. The article presents a study of the developed recipes for cut semi-finished products from waterfowl meat, provides definitions of the main functional and technological indicators: moisture-binding capacity of minced meat, moisture-retaining and fat-holding capacity and yield of finished products. The introduction of hydrated fiber oat bran in the amount of 30% has a positive effect on the technological properties of minced meat and finished semi-finished products. Samples of cut semi-finished products from duck fillet meat have good organoleptic and functional-technological indicators, and the chemical composition meets the requirements of regulatory documents.
URI: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/34720
Appears in Collections:Матеріали конференцій

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Boston s. 268-274.pdf744.04 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.