Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/3599
Title: Економія хмелю у пивоварінні при заміні частки солоду цукровмісною сировиною
Other Titles: Savings of hops in brewing by replacing the share of the malt sugar-containing raw materials
Authors: Мелетьєв, Анатолій Євгенович
Проценко, Лідія Василівна
Дерій, Олена Іванівна
Meletyev, Anatoly
Protsenko, Lidia
Deriy, Elena
Keywords: цукровмісні замінники солоду
мальтозна патока
глюкозно-фруктозні сиропи
величина хмельової гіркоти
поліфеноли хмелю
біологічна і колоїдна стійкість
сахаросодержащие заменители солода
мальтозная патока
глюкозно-фруктозные сиропы
величина хмелевой горечи
полифенолы хмеля
биологическая и коллоидная стойкость
sacchariferous substitutes of malt
molasses maltose
glucose-fructose syrups
size of hop bitterness
hop polyphenols
biological and colloidal firmness
кафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробства
Issue Date: 2010
Citation: Мелетьєв, А. Є. Економія хмелю у пивоварінні при заміні частки солоду цукровмісною сировиною / А. Є. Мелетьєв, О. І. Дерій, Л. В. Проценко // Харчова наука і технологія. - 2010. - №3(12). - С. 67.
Abstract: Наведені результати впливу використання цукровмісних замінників солоду на якість сусла і готового пива, а також на біологічну і колоїдну стійкість пива. Приведены результаты влияния использования сахаросодержащих заменителей солода на качество сусла и готового пива. Исследования показали, что применение сахаросодержащих заменителей приводит к уменьшению количества полифенолов и белков в сусле, что в свою очередь повышает коллоидную стойкость готового пива, а также величину хмелевой горечи. The results of the influence of sugar-substitutes of malt on the quality of wort and beer. Studies have shown that the use of sugar-substitutes reduces the amount of polyphenols and proteins in the wort, which in turn increases the colloidal stability of the finished beer, as well as the amount of hop bitterness.
URI: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/3599
Appears in Collections:Статті

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Deriy_1.pdf440.45 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.