DSpace About DSpace Software
 

eNUFTIR >
Тези доповідей, матеріали конференцій >
Матеріали конференцій >

Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/3643

Название: Separation of whey by membrane distillation
Другие названия: Розділення молочної сироватки мембранною дистиляцією
Авторы: Mironchuk, Valeriy
Kucheruk, Dmitri
Zmievskiy, Yuriy
Змієвський, Юрій Григорович
Мирончук, Валерій Григорович
Кучерук, Дмитро Дмитрович
Ключевые слова: membrane distillation
мембранная дистилляция
мембранна дистиляція
whey
молочная сыворотка
молочна сироватка
кафедра технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проектування
Issue Date: 2011
Библиографическое описание: Zmievskiy, Yu. Separation of whey by membrane distillation / Yu. Zmievskiy, V. Mironchuk, D. Kucheruk // Ion transport in organic and inorganic membranes: International conference, 6 June - 11 June 2011. - Krasnodar, Russia, 2011. - P. 235-236.
Краткий осмотр (реферат): Recently, the studies of membrane distillation process have been ever increasing. This is due to the following benefits: the ability to concentrate the target components to the limit of their solubility at low temperatures, lack of positive pressures and vacuum (except for vacuum membrane distillation) in working chambers, simplicity of construction plants, developed mass transfer area, etc. The aim of present paper was: the identifying of specific performance of membranes dependences on the content of dry matter. В последнее время увеличилось количество исследований процесса мембранной дистилляции. Это обусловлено следующими преимуществами: способность к концентрации целевых компонентов до предела их растворимости при низких температурах, отсутствие избыточного давления и вакуума (за исключением вакуумной мембранной дистилляции) в рабочих камерах, простота конструкции установки, большая площадь массообмена и т.д. Целью настоящей работы было: определение удельной производительности мембран от содержания сухих веществ. Останнім часом збільшилася кількість досліджень процесу мембранної дистиляції. Це обумовлено наступними перевагами: здатність до концентрації цільових компонентів до межі їхньої розчинності при низьких температурах, відсутність надлишкового тиску і вакууму (за винятком вакуумної мембранної дистиляції) в робочих камерах, простота конструкції установки, велика площа масообміну і т.д. Метою цієї роботи було: визначення питомої продуктивності мембран від вмісту сухих речовин.
URI: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/3643
Appears in Collections:Матеріали конференцій

Files in This Item:

File Description SizeFormat
2011.pdf1,77 MBAdobe PDFView/Open
View Statistics

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.

 

Valid XHTML 1.0! DSpace Software Copyright © 2002-2010  Duraspace - Feedback