Наукове обґрунтування і розроблення новітніх технологій борошняних кондитерських виробів

Вантажиться...
Ескіз

Дата

2021

ORCID

DOI

Науковий ступінь

Рівень дисертації

Шифр та назва спеціальності

Рада захисту

Установа захисту

Науковий керівник

Члени комітету

Видавець

Анотація

Перспективним напрямом покращення якості борошняних кондитерських виробів, розширення їх асортименту, а також надання функціональних та лікувально-профілактичних властивостей вважають використання нетрадиційної рослинної сировини у вигляді порошків, оскільки сушені ягоди є природними концентратами біологічно активних речовин. Тому об’єктом дослідження є технологія заварних тістечок з додаванням рослинної сировини, а саме порошку ожини та моркви при приготуванні начинки. Готові заварні тістечка з порошком ожини та морквяно-сирною начинкою мають високу органолептичну оцінку, підвищену харчову цінність.

Опис

Ключові слова

заварні тістечка, ожина, органолептична оцінка, поживна цінність, custard cakes, blackberries, sensory evaluation, nutritional value, кафедра технології ресторанної і аюрведичної продукції

Бібліографічний опис

Стукальська, Н. М. Наукове обґрунтування і розроблення новітніх технологій борошняних кондитерських виробів / Н. М. Стукальська, М. С. Омельченко // Інноваційні технології у хлібопекарському виробництві ; Здобутки та перспективи розвитку кондитерської галузі : матеріали міжнародних науково-практичних конференцій, 14–15 вересня 2021 р. – Київ : НУХТ, 2021. – С. 124–128.