Сироватково-овочевий напій зі зниженим вмістом лактози

Вантажиться...
Ескіз

Дата

2022

ORCID

DOI

Науковий ступінь

Рівень дисертації

Шифр та назва спеціальності

Рада захисту

Установа захисту

Науковий керівник

Члени комітету

Видавець

Анотація

Проведено дослідження з метою визначення раціональних умов проведення ферментолізу лактози у демінералізованій підсирній сироватці за допомогою ферментного препарату і закваски. Вивчено вплив масової частки ферментного препарату (0,1-0,4%) і тривалості процесу ферментації (1-10 год) на ступінь гідролізу лактози у концентратах відновленої підсирної демінералізованої сироватки з м.ч. сухих речовин 22% як окремо, так і за сполучення із заквашувальним препаратом «L. acidophilus LYO 50 DCU-S».

Опис

Ключові слова

Сироватково-овочевий напій, ферментоліз лактози, ферментний препарат, Whey-vegetable drink, lactose fermentolysis, enzyme preparation, кафедра технології молока і молочних продуктів

Бібліографічний опис

Канівець, Т. Сироватково-овочевий напій зі зниженим вмістом лактози / Т. Канівець, Г. Поліщук // Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті : матеріали 88 Міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів, квітень–травень 2022 р. – Київ : НУХТ, 2022. – Ч. 1. – С. 254