Современные технологии доставки пробиотических микроорганизмов

Вантажиться...
Ескіз

Дата

2022

ORCID

DOI

Науковий ступінь

Рівень дисертації

Шифр та назва спеціальності

Рада захисту

Установа захисту

Науковий керівник

Члени комітету

Видавець

Анотація

Высокий интерес к важности нормобиоты кишечника для обеспечения здоровья человека привел к необходимости разработки систем пероральной доставки для инкапсулирования, защиты и доставки пробиотических микроорганизмов в толстый кишечник. Важной задачей современной биотехнологии является минимизировать затраты на технологию инкапсулирования пробиотических микроорганизмов. Стоимость может сильно различаться в зависимости от используемой технологии и объема продукта. Однако именно у технологии инкапсулирования пробиотических микроорганизмов большой потенциал в будущем для создания функциональных продуктов питания, обогащенных пробиотическими микроорганизмами, а также пребиотиками – как факторами роста нормобиоты.// Високий інтерес до важливості нормобіоти кишечника для забезпечення здоров'я людини призвів до необхідності розробки систем пероральної доставки для інкапсулювання, захисту та доставки пробіотичних мікроорганізмів до товстого кишечника. Важливим завданням сучасної біотехнології є мінімізувати витрати на технологію інкапсулювання пробіотичних мікроорганізмів. Ціна може відрізнятися залежно від використовуваної технології та обсягу продукту. Однак саме у технології інкапсулювання пробіотичних мікроорганізмів великий потенціал у майбутньому для створення функціональних продуктів харчування, збагачених пробіотичними мікроорганізмами, а також пребіотиками як факторами зростання нормобіоти.// High interest in the importance of the intestinal normobiota for human health has led to the need to develop oral delivery systems to encapsulate, protect and deliver probiotic microorganisms to the colon. An important task of modern biotechnology is to minimize the cost of encapsulating probiotic microorganisms. The cost can vary greatly depending on the technology used and the volume of the product. However, it is the technology of encapsulation of probiotic microorganisms that has great potential in the future for the creation of functional food products enriched with probiotic microorganisms, as well as prebiotics as growth factors for the normobiota.

Опис

Ключові слова

кафедра біотехнології і мікробіології, пробіотики, мікрокапсулювання, технології доставки, пробиотики, микрокапсулирование, технологии доставки, probiotics, microcapsulation, delivery technologies

Бібліографічний опис

Старовойтова, С. А. Современные технологии доставки пробиотических микроорганизмов / С. А. Старовойтова // Технология органических веществ : материалы 86-й научно-технической конференции профессорско-преподавательского состава, научных сотрудников и аспирантов (с международным участием), 31 января–12 февраля 2022 г., г. Минск. – Минск : БГТУ, 2022. – С. 284–286

Зібрання