Вплив антиоксидантів різного походження на зберігання продуктів з підвищеним вмістом жиру

Вантажиться...
Ескіз

Дата

2022

ORCID

DOI

Науковий ступінь

Рівень дисертації

Шифр та назва спеціальності

Рада захисту

Установа захисту

Науковий керівник

Члени комітету

Видавець

Анотація

Визначено вплив антиоксидантів природного та штучного походження на зміну пероксидного та кислотного числа спредів з харчовими волокнами під час з6ерігання протягом 15 і 30 діб за температури (20±2) °С та (0...-5) °С. Суттєве збільшення пероксидного числа відбувається за температури (20±2) °С. Встановлено, що після 6 діб зберігання за даного режиму показник для контрольного зразка зростає в 4 рази, тоді як для продуктів з підвищеним вмістом жиру з додаванням антиоксидантів – в 1,2 рази. Щодо зразків спредів, які зберігались за температури (0...-5) °С – спостерігається підвищення кислотного числа. Проте за рахунок низьких температур динаміка зростання даного показника повільна.

Опис

Ключові слова

антиоксиданти, кислотне число, спреди, пероксидне число, кафедра технології молока і молочних продуктів

Бібліографічний опис

Пшенична, Т. В. Вплив антиоксидантів різного походження на зберігання продуктів з підвищеним вмістом жиру / Т.В. Пшенична, О.В. Грек // Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті : матеріали 88 Міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів, квітень–травень 2022 р. – Київ : НУХТ, 2022. – Ч. 1. – С. 246