Вплив антиоксидантної активності ягід на зберігання сиркової маси з підвищеним вмістом жиру

Вантажиться...
Ескіз

Дата

2021

ORCID

DOI

Науковий ступінь

Рівень дисертації

Шифр та назва спеціальності

Рада захисту

Установа захисту

Науковий керівник

Члени комітету

Видавець

Анотація

Подовження термінів зберігання молочно-білкових продуктів є актуальним завданням, завдяки комбінуванню молочної та ягідної сировини, яка є джерелом поліфенольних сполук, в тому числі антоціанів, органічних кислот, вітаміну С, що мають антиоксидантний потенціал. Встановлено, що використання концентратів білково-чорничних в якості основи для сиркової маси з підвищеним вмістом жиру знижує гідролітичне та окислювальне псування молочного жиру в 1,5-2,1 рази, продовжує мікробіологічну безпечність завдяки прояву антибактеріальних властивостей ягідної сировини та дозволяє збільшити термін зберігання сиркової маси до 5 діб.

Опис

Ключові слова

антиоксиданти, пероксидне число, сиркова маса, термін зберігання, кафедра технології молока і молочних продуктів

Бібліографічний опис

Пшенична, Т. В. Вплив антиоксидантної активності ягід на зберігання сиркової маси з підвищеним вмістом жиру / T. В. Пшенична, O. В. Грек, I. В. Шиманюк // Modern engineering and innovative technologies. – 2021. – Issue 18. – Part 1. – P. 112-120

Зібрання