DSpace About DSpace Software
 

eNUFTIR >
Статті >
Статті >

Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/3871

Название: Изменение гемицеллюлоз в процессе приготовления ржаного солода
Другие названия: Change hemicellulose during cooking rye malt
Авторы: Кошевая, Валентина Николаевна
Емельянова, Нина Александровна
Мальцев, Петр Михайлович
Koshova, Valentina
Yemelyanova, Nina
Malcev, Petro
Ключевые слова: рожь
солод
гемицеллюлоза
зола
томление
жито
солод
геміцелюлоза
зола
ферментація
rye
malt
hemicellulose
ash
longing
кафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробства
Issue Date: 1979
Библиографическое описание: Кошевая, В. Н. Изменение гемицеллюлоз в процессе приготовления ржаного солода / В. Н. Кошевая, Н. А. Емельянова, П. М. Мальцев // Пищевая технология. - 1979. - №3.
Краткий осмотр (реферат): Содержание гемицеллюлозы в процессе приготовления ферментированного ржаного солода снижается почти в пять раз. Гемицеллюлозы ржи состоят из глюкозы, арабинозы и ксилозы. При приготовлении солода состав гемицеллюлозы изменяется в сторону увеличения содержания пентоз с 53 до 100%.
Вміст геміцелюлози в процесі приготування ферментованого житнього солоду знижується майже в п'ять разів. Геміцелюлози жита складаються з глюкози, арабінози і ксилози. При приготуванні солоду склад геміцелюлози змінюється в бік збільшення вмісту пентоз з 53 до 100%.
Hemicellulose content in the preparation of fermented rye malt is reduced by almost five times. Hemicellulose rye composed of glucose, arabinose and xylose. In the preparation of malt composition hemicellulose be incremented pentose content from 53 to 100%.
URI: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/3871
Appears in Collections:Статті

Files in This Item:

File Description SizeFormat
article_4.pdf92,24 kBAdobe PDFView/Open
View Statistics

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.

 

Valid XHTML 1.0! DSpace Software Copyright © 2002-2010  Duraspace - Feedback