DSpace About DSpace Software
 

eNUFTIR >
Статті >
Статті >

Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/4037

Название: Одержання біогазу і кормової біомаси завдяки утилізації стічних вод пивоварного виробництва
Другие названия: Obtaining biogas and biomass feed by disposal of sewage brewing industry
Авторы: Салюк, Анатолій Іванович
Нікітін, Геннадій Олексійович
Малюжко, Олена Володимирівна
Nikitin, Gennady
Salyuk, Anatoly
Malyuzhko, Elena
Ключевые слова: стічні води
кормова біомаса
біогаз
утилізація
пивоварне виробництво
метод аеробно-анаеробної ферментації
сточные воды
утилизация
кормовая биомасса
биогаз
пивоваренное производство
метод аэробно-анаэробной ферментации
wastewater recycling
food biomass
biogas
brewing industry
aerobic-anaerobic method of fermentation
кафедра екологічної безпеки та охорони праці
Issue Date: 2001
Библиографическое описание: Нікітін, Г. О. Одержання біогазу і кормової біомаси завдяки утилізації стічних вод пивоварного виробництва / Г. О. Нікітін, А. І. Салюк, О. В. Малюжко // Наукові праці УДУХТ. - 2001. - № 10. - С. 159.
Краткий осмотр (реферат): Стічні води пивоварного виробництва містять розбавлені розчини цукрів, білків, неорганічних солей, в них також знаходяться частки землі та зерна. Як спосіб утилізації стічних вод пропонується використовувати метод анаеробно-аеробної ферментації. При використанні цього методу значення ХСК стічних вод зменшується на 65% при анаеробному зброджуванні та майже на 25% при аеробній ферментації, що сумарно становить біля 90%. Сточные воды пивоваренного производства включают разбавленные растворы сахаров, белков, неорганических солей, в них также находятся частицы земли и зерна. Как способ утилизации сточных вод предлагается использовать метод анаэробно-аэробной ферментации. При использовании этого метода значение ХПК сточных вод уменьшается на 65% при анаэробном сбраживании и почти на 25% при аэробной ферментации, суммарно составляет около 90%. Wastewater brewing industry containing dilute solutions of sugars, proteins, inorganic salts, they are also the share of land and grains. As a way of recycling waste water is proposed to use the method of anaerobic-aerobic fermentation. Using this method, the value of COD of wastewater is reduced by 65% for anaerobic digestion and almost 25% in aerobic fermentation, the total is about 90%.
URI: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/4037
Appears in Collections:Статті

Files in This Item:

File Description SizeFormat
1.pdf53,87 kBAdobe PDFView/Open
View Statistics

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.

 

Valid XHTML 1.0! DSpace Software Copyright © 2002-2010  Duraspace - Feedback