DSpace About DSpace Software
 

eNUFTIR >
Статті >
Статті >

Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/4049

Название: Раціональна обробка пивоварних відходів
Другие названия: Rational processing waste breweries
Авторы: Малюжко, Олена Володимирівна
Нікітін, Геннадій Олексійович
Салюк, Анатолій Іванович
Malyuzhko, Elena
Nikitin, Gennady
Salyuk, Anatoly
Ключевые слова: метанове бродіння
метановое брожение
microbial protein methanogenic fermentation
пивоварні відходи
білковий відстій
адсорбоване сусло
біогаз
мікробний білок
рациональная переработка
пивоварни отходы
белковый отстой
адсорбированное сусло
биогаз
микробный белок
rational processing
brewery waste
protein sludge adsorbed wort
biogas
кафедра екологічної безпеки та охорони праці
Issue Date: 2001
Библиографическое описание: Малюжко, О. В. Раціональна обробка пивоварних відходів / О. В. Малюжко, Г. О. Нікітін, А. І. Салюк // Харчова і переробна промисловість. - 2001. - № 4. - С. 16-17.
Краткий осмотр (реферат): Дослідження свідчать, що побічний продукт пивоварного виробництва – білковий відстій –можна використовувати як джерело енергії, а також як сировину для кормових добавок. Досліджувалась зміна концентрації гірких речовин в процесі метанового бродіння. У збродженому білковому відстої кількість гірких речовин становила 25,85 г/л, тобто знижувалась на 27%. При наступній подвійній ектракції збродженого відстою хлороформом кількість гірких речовин зменшувалась ще на 49%, загалом на 76%. Исследования показывают, что побочный продукт пивоваренного производства - белковый отстой-можно использовать как источник энергии, а также как сырье для кормовых добавок. Исследовалась изменение концентрации горьких веществ в процессе метанового брожения. В сброженных белковом отстое количество горьких веществ составляла 25,85 г / л, то есть снижалась на 27%. При следующей двойной ектракции сброженного отстоя хлороформом количество горьких веществ уменьшалась еще на 49%, в общем на 76%. Studies show that the by-product of the brewing industry - protein-sludge can be used as an energy source and as a raw material for feed additives. We investigated the change in the concentration of bitter compounds in the methane fermentation. In the fermented protein sludge amount of bitter substances was 25.85 g / l, that is reduced by 27%. The next time a double ektraktsii digested sludge chloroform of bitter substances is further reduced by 49% in total by 76%.
URI: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/4049
Appears in Collections:Статті

Files in This Item:

File Description SizeFormat
2222.pdf5,03 MBAdobe PDFView/Open
View Statistics

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.

 

Valid XHTML 1.0! DSpace Software Copyright © 2002-2010  Duraspace - Feedback