Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/4365
Title: Микропористая структура макаронных изделий с нетрадиционным сырьем и влияние ее на внутреннее влагоперемещение
Other Titles: Micropore structure of macaroni products with non-traditional raw materials and effect on inner moisture transfer
Authors: Юрчак, Вера Гавриловна
Луцик, Юрий Павлович
Вербицкий, Борис Ильич
Голикова, Татьяна Петровна
Хиврич, Борис Иванович
Yurchak, Vera
Lutsyk, Yuriy
Verbitckiy, Boris
Holikova, Tatiana
Hivrich, Boris
Keywords: энергия связи влаги
енергія зв’язку вологи
energy of water link
радиус микропор
коэффициенты эффузии и диффузии
радіус мікропор
коефіцієнти ефузії і дифузії
radius of micropore
coefficients of effusion and diffusion
кафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробства
кафедра фізики
кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів
кафедра готельно-ресторанної справи
Issue Date: 2003
Citation: Микропористая структура макаронных изделий с нетрадиционным сырьем и влияние ее на внутреннее влагоперемещение / В. Г. Юрчак, Ю. П. Луцик, Б. И. Вербицкий, Т. П. Евсеенко, Б. И. Хиврич // Хранение и переработка сельхозсырья. - 2003. - № 5. - С. 68–70.
Abstract: В работе определены интегральные и дифференциальные функции распределения микропор по их размерам. Проанализированы эффективный радиус микропор, энергия связывания влаги и количество адсорбированной влаги. Определены зависимости коэффициентов эффузии и диффузии влаги от влагосодержания образцов макаронных изделий, которые отражают механизм внутреннего влагоперемещения. У роботі визначені інтегральні і диференціальні функції розподілення мікропор за їх розмірами. Проаналізовано ефективний радіус мікропор, енергія зв’язку вологи і кількість адсорбованої вологи. Визначені залежності коефіцієнтів ефузії і дифузії вологи від вологовмісту зразків макаронних виробів, які відображають механізм внутрішнього вологоперенесення. The integral and differential functions of micropore distribution have been determined in the work. Effective radius of micropores as well as energy of water linking and quantity of adsorbed water has been analyzed. Dependence of moisture effusion and diffusion coefficients on moisture content in macaroni products, which indicate the mechanism of inner moisture transfer, was determined.
URI: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/4365
Appears in Collections:Статті

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
8933.pdf3.05 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.