DSpace About DSpace Software
 

eNUFTIR >
Статті >
Статті >

Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/4643

Название: Вплив НВЧ енергії на фізико – технологічні властивості зерна гречки
Другие названия: Influence of SHF-energy on fiziko - technological properties of grain of buckwheat
Авторы: Шаповаленко, Олег Іванович
Супрун-Крестова, Олена Юріївна
Фурманова, Юлія Петрівна
Shapovalenko, Oleg
Suprun-Krestova, Elena
Furmanova, Yuliia
Ключевые слова: НВЧ-енергія
внутрішній тиск
«легкі» зерна
деструкція крохмальних зерен
НВЧ-энергия
внутреннее давление
«воздушные» зерна
деструкция крахмальных зерен
SHF-energy
intrinsic pressure
«easy» grains
destruction of the starched grains
кафедра технології зберігання і переробки зерна
кафедра технології ресторанної і аюрведичної продукції
кафедра технології ресторанної і аюрведичної продукції
Issue Date: 2010
Библиографическое описание: Шаповаленко, О. І. Вплив НВЧ енергії на фізико-технологічні властивості зерна гречки / О. І. Шаповаленко, О. Ю. Супрун-Крестова, Ю. П. Фурманова, Ю. М. Біла // Хранение и переработка зерна. - 2010. - № 5(131). – С. 48-49.
Краткий осмотр (реферат): Після оброблення гречки полями надвисокої частоти, отримано новий продукт – «легкі» зерна гречки. В процесі оброблення зерна гречки у полі НВЧ енергії в продукті відбуваються зміни фізико-технологічних і органолептичних властивостей. Покращується якість готового продукту, який має приємний запах і смак, об’ємну пористу структуру. Виробництво «легких» зерен гречки дозволить значно розширити асортимент функціональних зернових продуктів без великих капітальних витрат. После обрабатывания гречихи полями сверхвысокой частоты, получен новый продукт – «воздушные» зерна гречихи. В процессе обрабатывания зерна гречихи в поле НВЧ энергии в продукте происходят изменения физико-технологических и органолептических свойств. Улучшается качество готового продукта, который имеет приятный запах и вкус, объемную пористую структуру. Производство «воздушных» зерен гречихи позволит значительно расширить ассортимент функциональных зерновых продуктов без больших капитальных вложений. After treatment of buckwheat by the fields of ultrahigh-frequency, a new product – «easy» grains of buckwheat is got. In the process of treatment of grain of buckwheat in the field of SHF-energy in a product there are changes technological properties. Quality of the prepared product, which has a pleasant smell and taste, by volume porous structure, gets better. The production of «easy» grains of buckwheat will allow znach- no to extend the assortment of functional corn products without large capital charges.
URI: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/4643
Appears in Collections:Статті

Files in This Item:

File Description SizeFormat
05_2010.pdf10,4 MBAdobe PDFView/Open
View Statistics

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.

 

Valid XHTML 1.0! DSpace Software Copyright © 2002-2010  Duraspace - Feedback