Хімічний склад гірчичної олії

Вантажиться...
Ескіз

Дата

2010

ORCID

DOI

Науковий ступінь

Рівень дисертації

Шифр та назва спеціальності

Рада захисту

Установа захисту

Науковий керівник

Члени комітету

Видавець

Анотація

Сукупність активних компонентів, що містяться в гірчичній олії обумовлює її високу біологічну цінність та використання у якості дієтичного продукту харчування. Особливістю жирнокислотного складу гірчичної олії є високий вміст оливкової кислоти у комплексі із поліненасиченими жирними кислотами. Підтверджено, що олія з насіння гірчиці сарептської містить ефірну гірчичну олію. Серед компонентів гірчичної олії встановлено присутність монотерпенів α-пінену та 1,8-цинеолу, які складають легколеткі фракції ефірних олій. Завдяки вмісту ефірної олії термін зберігання товарної гірчичної олії становить 10 місяців, що перевищує терміни зберігання інших нерафінованих рослинних олій. Це також обумовлює антисептичні та бактерицидні властивості гірчичної олії та продуктів з її використанням. Combination of active ingredients contained in mustard oil makes it high biological value and use as a dietary food. Feature fatty acid composition of mustard oil is high in olive acid in combination with polyunsaturated fatty acids. Confirmed that oil from mustard seeds sareptskoy contains essential mustard oil. Among the components of mustard oil established the presence of monoterpenes α-pinene and 1,8-cineole, which are volatile fractions of essential oils. Due to the content of essential oil shelf commodity mustard oil is 10 months shelf life than other crude vegetable oils. This also causes the antiseptic and antibacterial properties of mustard oil and products using it.

Опис

Ключові слова

гірчична олія, mustard oil, показники якості та складу, хроматографія, quality and composition, chromatography, кафедра технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів, кафедра експертизи харчових продуктів

Бібліографічний опис

Радзієвська, І. Г. Хімічний склад гірчичної олії / І. Г. Радзієвська, О. П. Мельник // Харчова і переробна промисловість. – 2010. – № 3 (367). – С. 18–19.

Зібрання