Дослідження впливу фізичних факторів на вміст токоферолів у рослинних оліях

Вантажиться...
Ескіз

Дата

2011

ORCID

DOI

Науковий ступінь

Рівень дисертації

Шифр та назва спеціальності

Рада захисту

Установа захисту

Науковий керівник

Члени комітету

Видавець

Анотація

Якість рослинних олій визначається характером і інтенсивністю окиснювальних процесів, що відбуваються під дією зовнішніх факторів. Одним зі наслідків автоокиснення олій є втрата їх вітамінної активності у результаті руйнування вітамінів продуктами окиснення. При цьому руйнування токоферолу, який виступає біоантиоксидантом, знижує стійкість харчових олій під час зберігання. Quality of vegetable oils is determined by character and intensity of окиснювальних processes that take place under the action of external factors. One of consequences of автоокиснення of oils there is a loss of them vitamin activity as a result of destruction of vitamins by foods of oxidation. Thus destruction of токоферолу, that comes forward as a bioantioxidant, reduces firmness of food oils during storage.

Опис

Ключові слова

рослинні олії, vegetable oils, антиоксиданти, високоефективна рідинна хроматографія (ВЕРХ), токофероли, antioxidants, high-efficiency liquid chromatography(HELC), tocopherols, кафедра технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів

Бібліографічний опис

Дослідження впливу фізичних факторів на вміст токоферолів у рослинних оліях / В. А. Кіщенко, І. В. Левчук, І. Г. Радзієвська, Л. С. Пелехова // Журнал Хроматографічного товариства. – 2011. – Т. 11, № 3-4. – С. 42-48.

Зібрання