DSpace About DSpace Software
 

eNUFTIR >
Тези доповідей, матеріали конференцій >
Матеріали конференцій >

Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/5391

Название: Isoflavones distribution in the process of soy protein recovery
Другие названия: Розподіл ізофлавонів в процесі одержання соєвих білків
Авторы: Mank, Valeriy
Maksimovsa, Olena
Nosenko, Tamara
Максімова, Олена
Манк, Валерій Веніамінович
Носенко, Тамара Тихонівна
Ключевые слова: soy isoflavones
protein concentrate
protein isolate
соєві ізофлавони
білкові концентрати
білкові ізоляти
соевые изофлавоны
белковые концентраты
белковые изоляты
кафедра технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів
Issue Date: 2012
Библиографическое описание: Ivanov, V. Isoflavones distribution in the process of soy protein recovery / V. Ivanov, J. Chu, V. Stabnikov // Modern Technologies, in the Food Industry – 2012 : Proceedings of International Conference (MTFI -2012). – 2012. – vol. II. - P.- 22-27.
Краткий осмотр (реферат): Soy bean contain soy isoflavones which have an effect on different metabolic disorders in human. In this study we have analysed distribution of soy isoflavone between different product under recovery of soy protein. Using mass-spectroscopy and NMR analysis we have detected main isomers in soy bean daidzin and genistin. It was shown that isoflavone fraction is extracted to alcohol solution in processing of protein concentrate. Having analysed products of protein isolate processing we detected that isoflavones were extracted to alkaline solution during protein extraction. Only about 17 % of isoflavones have been remaining in protein isolate. Main part of them was detected in whey water after protein precipitation. And it is possible to elicit them according to standart procedure using extraction by ethylacetate and precipitation by chloroform. Taking into account our results we are proposing to use the by-products of soy protein processing for isoflavone concentrate producing. Соєві боби містять ізофлавони, які можуть впливати на різноманітні порушення метаболізму людини. В даній роботі ми проаналізували розподіл соєвих ізофлавонів під час одержання соєвих білків. Використовуючи масс-спектроскопію та ЯМР аналіз ми виявили, що основними ізофлавоновими ізомерами в соєвих бобах є даідзин та геністин. Нами показано також, що ізофлавонова фракція екстрагується спиртовим розчином під час одержання білкових концентратів. Аналізуючи проміжні продукти процесу виробництва білкових ізолятів виявили, що ізофлавоноїди екстрагувались в лужний розчин під час екстрагування білків. Тільки приблизно 17 % ізофлавонів містилась в білковому ізоляті. Після осадження білків основна частка ізофлавонів була виявлена в сирова точній воді. Їх можна вилучати із сирова точної води за допомогою стандартного методу, використовуючи екстракцію етилацетатом і осадження хлороформом. На підставі одержаних даних пропонується використання проміжних продуктів виробництва соєвих білків для вилучення ізофлавонових концентратів. Соевые бобы содержат изофлавоны, которые когут влиять на разнообразные нарушения метаболизма человека. В даной работе мы проанализировали распределение соевых изофлавонов при получении соевых белков. Используя масс-спектроскопию и ЯМР анализ мы обнаружили, что основными изофлавоновыми изомерами соевых бобов являютсяє даидзин и генистин. Нами было показано также, что изофлавоновая фракция экстрагируется спиртовым раствором при получении белковых концентратов. Анализируя промежуточные продукты процесса проризводства белковых изолятов обнаружили, что изофлавоноиды экстрагировались в щелочной екстракт при экстрагированнии белков. Только примерно 17 % изофлавонов содержалось в белковом изоляте. После осаждения белков основная часть изофлавонов была обнаружена в сывороточной воде. Их можно извлечь из сывороточной воды при помощи стандартной методики, используя экстракцию этилацетатом и осаждение хлороформом. На основании полученных данных предложено использование промежуточных продуктов производства соевых белков для получения изофлавоновых концентратов.
URI: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/5391
Appears in Collections:Матеріали конференцій

Files in This Item:

File Description SizeFormat
Isoflavones distribution in the process of soy protein recovery.pdf143,36 kBAdobe PDFView/Open
View Statistics

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.

 

Valid XHTML 1.0! DSpace Software Copyright © 2002-2010  Duraspace - Feedback