Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/5596
Title: Гранулювання суміші пшеничних і житніх висівок з фосфатидним концентратом
Other Titles: Granulation siftings composition of wheat and rye with phosphatidic concentrate
Authors: Почеп, Володимир Анатолійович
Шаповаленко, Олег Іванович
Євтушенко, Олег Олександрович
Соболь, В. О.
Pochep, Vladimir
Shapovalenko, Oleg
Yevtushenko, Oleg
Sobol, V.
Keywords: показники якості
показатели качества
qualitative indices
гранули
висівки пшеничні
висівки житні
фосфатидний концентрат
гранулы
отруби пшеничные
отруби житние
фосфатидный концентрат
granules
siftings of wheat
siftings of rye
phosphatidic concentrate
кафедра технології зберігання і переробки зерна
Issue Date: 2011
Publisher: Зберігання і переробка зерна
Citation: Почеп, В. А. Гранулювання суміші пшеничних і житніх висівок з фосфатидним концентратом / В. А. Почеп, О. І. Шаповаленко, О. О. Євтушенко, В. О. Соболь // Зберігання і переробка зерна. – 2011. - № 6. – С. 42 – 43.
Abstract: В статті наведено інформацію про пшеничні висівки, житні висівки та фосфатидний концентрат. Досліджено показники якості сировини. Виробництво корму включає пресування продукту, охолодження, сушіння, просіювання. Параметри пресування: вологість суміші - 15,5…17,0 %; температура гранул -60…80 ˚С, діаметр отворів матриці - 4 мм. В статті наведено результати гранулювання сумішей та їх аналіз. Також було досліджено вплив добавок на процес зберігання гранул та ріст мікроорганізмів. В статье наведена информация о пшеничных отрубях, житних отрубях и фосфатидном концентрате. Исследовано показатели качества сырья. Производство корма состоит из прессования продукта, охлаждения, сушения, просеивания. Параметры прессования: влажность смеси - 15,5…17,0 %; температура гранул -60…80 ˚С, диаметр отверстий матрицы - 4 мм. В статье показаны результаты гранулирования смесей и их анализ. Также было исследовано влияние добавок на процесс сохранения гранул и рост микроорганизмов. In the article was produced information about the siftings of wheat, the siftings of rye and the phosphatidic concentrate. It was researched the qualitative indices of raw material. Stern production consists of pressing the product, cooling, drying, sifting. The parameters of the pressing: moisture mixture - 15,5…17,0 %; the temperature of the granules -60…80 ˚С, diameter hole matrixes - 4 mm. In the article was directed at results of granulation compounds and its analysis. Also it was researched influence of additives in process of preservation granules and microorganisms growth.
URI: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/5596
Appears in Collections:Статті

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
14.pdf1.31 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.