DSpace About DSpace Software
 

eNUFTIR >
Статті >
Статті >

Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/5778

Название: Перспективи використання софори японської як джерела антиоксидантів в олійно-жировій галузі харчової промисловості
Другие названия: Prospects of using of Sophora japonica as a source of antioxidants in oils and fats food industry
Авторы: Усатюк, Світлана Іванівна
Пелехова, Любов Сергіївна
Тищенко (Усатюк), Олена Михайлівна
Usatyuk, Svetlana
Pelekhova, Lyubov
Tyshchenko (Usatiuk), Olena
Ключевые слова: софора японська
антиоксиданти
олія соняшникова нерафінована
софора японская
антиоксиданты
масло подсолнечное нерафинированное
sophora japonica
antioxidants
unrefined sunflower oil
кафедра експертизи харчових продуктів
кафедра технології харчування та ресторанного бізнесу
Issue Date: 2012
Библиографическое описание: Усатюк, С. І. Перспективи використання софори японської як джерела антиоксидантів в олійно-жировій галузі харчової промисловості / С. І. Усатюк, Л. С. Пелехова, О. М. Усатюк // Наукові праці ОНАХТ. - 2012. - Вип. 42, Т. 1. - С. 351-354.
Краткий осмотр (реферат): Проведено теоретичні та експериментальні дослідження, які доводять перспективність використання софори японської в олійно-жировій галузі харчової промисловості. Встановлено, що нерафінована соняшникова олія, оброблена плодами софори японської, на 18…20 % стійкіша до процесів окиснення, має в 1,7 разу більшу загальноантиоксидантну активність, у порівнянні з необробленою олією, та виявляє бактерицидні властивості стосовно патогенної мікрофлори. Проведены теоретические и экспериментальные исследования, которые доказывают перспективность использования софоры японской в масложировой отрасли пищевой промышленности. Установлено, что нерафинированное подсолнечное масло, обработанное плодами софоры японской, на 18 ... 20% устойчивее к процессам окисления, имеет в 1,7 раза большую общеантиоксидантную активность, по сравнению с необработанным маслом, и проявляет бактерицидные свойства относительно патогенной микрофлоры. The theoretical and experimental studies that show the perspectives of Sophora japonica using in oils and fats industry have been carried out. It has been found that unrefined sunflower oil processed by Sophora fruits is oxidative stable on 18…20 % more and has an antioxidative activity in 1.7 times more than unprocessed oil and shows antibacterial properties against pathogenic organisms.
URI: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/5778
Appears in Collections:Статті

Files in This Item:

File Description SizeFormat
sunflower_oil.pdf4,19 MBAdobe PDFView/Open
View Statistics

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.

 

Valid XHTML 1.0! DSpace Software Copyright © 2002-2010  Duraspace - Feedback