Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/5817
Title: Утилізація білкового відстою
Authors: Малюжко, Олена Володимирівна
Keywords: пивоварна промисловість
brewing industry
білковий відстій
метанова ферментація
амінокислоти
ціанкобаламін
protein sludge
methane fermentation
amino acids
tsiankobalamin
tsiankobalamin
кафедра екологічної безпеки та охорони праці
Issue Date: 2002
Citation: Малюжко, О. В. Утилізація білкового відстою / О. В. Малюжко // Міжнародна наукова конференція молодих вчених, аспірантів і студентів, 23—25 квітня 2002 р. : тези доп. - К. : НУХТ, 2002. - Ч. II.
Abstract: Білковий відстій належить до вторинних ресурсів пивоварної промисловості і за своїм біохімічним складом (білки 50-65 %, гіркі смоли 15-20%, дубильні речовини 7.5-10%) відрізняється високою поживною цінністю, але не може бути використаний як кормова домішка через гіркий смак. Метанова ферментація дозволяє видалити до 70 % гірких речовин без хімічних реагентів. Утворена мікробна біомаса має високий вміст незамінних амінокислот, та вітамінами групи B. Protein sludge belongs to the secondary resources brewing industry and its biochemical composition (proteins 50-65%, 15-20% bitter resin, tannin 7.5-10%) has a high nutritional value, but can not be used as a feed additive through a bitter taste . Methane fermentation can remove up to 70% of bitter substances without chemical reagents. Established microbial biomass has a high content of essential amino acids and vitamins B.
URI: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/5817
Appears in Collections:Тези доповідей

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Utilization of protein sludge.pdf583.57 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.