DSpace About DSpace Software
 

eNUFTIR >
Тези доповідей, матеріали конференцій >
Тези доповідей >

Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/5817

Название: Утилізація білкового відстою
Другие названия: Utilization of protein sludge
Авторы: Малюжко, Олена Володимирівна
Салюк, Анатолій Іванович
Нікітін, Геннадій Олексійович
Nikitin, Gennady
Salyuk, Anatoly
Malyuzhko, Elena
Ключевые слова: пивоварна промисловість
пивоваренная промышленность
brewing industry
білковий відстій
метанова ферментація
амінокислоти
ціанкобаламін
белковый отстой
метановая ферментация
аминокислоты
цианкобаламин
protein sludge
methane fermentation
amino acids
tsiankobalamin
tsiankobalamin
кафедра екологічної безпеки та охорони праці
Issue Date: 2002
Библиографическое описание: Малюжко, О. В. Утилізація білкового відстою / О. В. Малюжко, А. І. Салюк, Г. О. Нікітін // Міжнародна наукова конференція молодих вчених, аспірантів і студентів, 23—25 квітня 2002 р. : тези доп. - К. : НУХТ, 2002. - Ч. II.
Краткий осмотр (реферат): Білковий відстій належить до вторинних ресурсів пивоварної промисловості і за своїм біохімічним складом (білки 50-65 %, гіркі смоли 15-20%, дубильні речовини 7.5-10%) відрізняється високою поживною цінністю, але не може бути використаний як кормова домішка через гіркий смак. Метанова ферментація дозволяє видалити до 70 % гірких речовин без хімічних реагентів. Утворена мікробна біомаса має високий вміст незамінних амінокислот, та вітамінами групи B. Белковый отстой относится к вторичных ресурсов пивоваренной промышленности и по своему биохимическому составу (белки 50-65%, горькие смолы 15-20%, дубильные вещества 7.5-10%) отличается высокой питательной ценностью, но не может быть использован как кормовая добавка из-за горького вкуса . Метановая ферментация позволяет удалить до 70% горьких веществ без химических реагентов. Образованная микробная биомасса имеет высокое содержание незаменимых аминокислот, витаминами группы B. Protein sludge belongs to the secondary resources brewing industry and its biochemical composition (proteins 50-65%, 15-20% bitter resin, tannin 7.5-10%) has a high nutritional value, but can not be used as a feed additive through a bitter taste . Methane fermentation can remove up to 70% of bitter substances without chemical reagents. Established microbial biomass has a high content of essential amino acids and vitamins B.
URI: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/5817
Appears in Collections:Тези доповідей

Files in This Item:

File Description SizeFormat
Utilization of protein sludge.pdf583,57 kBAdobe PDFView/Open
View Statistics

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.

 

Valid XHTML 1.0! DSpace Software Copyright © 2002-2010  Duraspace - Feedback