Технологія цукристих речовин

Анотація

Викладено сучасні методики аналізів сировини, напівпродуктів, готової продукції, відходів і побічних продуктів цукрового виробництва, арбітражні методи, вимоги державних стандартів України і Міжнародної комісії з єдиних методів досліджень в цукровій промисловості (ІСUMSA); методики встановлення та контролю оптимального технологічного режиму в процесі перероблення цукрових буряків різної якості, визначення та розшифровки втрат бурякомаси та цукрози під час зберігання та перероблення коренеплодів цукрових буряків. Наведено приклади розрахунків, статистичне оброблення результатів вимірювань в технологічних процесах, запитання для самоперевірки. Для студентів вищих навчальних закладів, аспірантів, докторантів та фахівців галузі. Presents modern methods of analysis of raw materials, semi-finished and finished products, waste and by-products of sugar production, arbitration methods, requirements of state standards of Ukraine and the International Commission for the common research methods in the sugar industry (ISUMSA), techniques for establishing and monitoring the optimal process conditions in the processing of sugar beet of different quality, definition and interpretation of losses sveklomassy and sucrose in the storage and processing of sugar beet. Examples of calculations, statistical analysis of measurements in process, the questions to check. For university students, graduate students, doctoral students and industry professionals.

Опис

Ключові слова

цукрове виробництво, sugar production, методики, сировина, напівпродукти, готова продукція, відходи виробництва, побічні продукти, арбітражні методи, технологічний режим, оптимальний режим, втрати цукрози, втрати бурякомаси, студенти, розрахунки, статистична обробка результатів, techniques, raw materials, intermediates, finished products, production waste, by-products, arbitration methods, technological regime, optimal treatment, loss of sucrose, loss beet, students, calculations, statistical processing of results, кафедра екологічної безпеки та охорони праці, кафедра технології цукру і підготовки води

Бібліографічний опис

Технологія цукристих речовин : лабораторний практикум / М. П. Купчик, Л. П. Рева, Н. І. Штангеєва та ін. – К.: НУХТ, 2007.– 393 с.

Зібрання