Спосіб виробництва снеків м’ясних в’ялених (Патент на корисну модель № 64661)

Вантажиться...
Ескіз

Дата

2011

ORCID

DOI

Науковий ступінь

Рівень дисертації

Шифр та назва спеціальності

Рада захисту

Установа захисту

Науковий керівник

Члени комітету

Видавець

Анотація

Розроблено спосіб виробництва снеків м’ясних в’ялених, що включає підготовку сировини, засолювання, перемішування, в’ялення, який відрізняється тим, що як сировину використовують м'ясо яловичини та конини з вмістом жиру 1-15% і сполучної тканини1-10%, при засолюванні додают ьнітрит натрію та суміш приправ або смакоароматичну композицію, витримують при температурі 0-12 °C протягом 0,25-12 діб, промивають проточною водою, підсушують, нарізають на шматочки, пластівці чи палички та сушать в сушильній камерах конвективним примусовим теплообмінником до вмісту вологи 25-35%, проводять поверхневу обробку розчином суміші консервантів на основі харчових кислот та їх солей.

Опис

Ключові слова

снек, snack, засолювання, в’ялення, нітрит натрію, пластівці чи палички, salting, curing, sodium nitrite, flakes or sticks, кафедра технології м’яса і м’ясних продуктів

Бібліографічний опис

Патент 64661 UA, МПК A 23 L 1/31 Спосіб виробництва снеків м’ясних в’ялених / Пасічний В. М., Думан І. П., Петрань О. С. ; заявник - патентовласник Національний університет харчових технологій. — № U201105539 ; заявл. 29.04.2011 ; опубл. 10.11.2011, Бюл. № 24, 2011 р.

Зібрання