Овес голозерний як сировина для лікувально-дієтичних продуктів

Вантажиться...
Ескіз

Дата

2010

ORCID

DOI

Науковий ступінь

Рівень дисертації

Шифр та назва спеціальності

Рада захисту

Установа захисту

Науковий керівник

Члени комітету

Видавець

Анотація

За вмістом білкових речовин і жиру голозерний овес значно переважає звичайний, а вміст клітковини в голозерному вівсі у п'ять разів менший, ніж у звичайному. Завдяки таким особливостям хімічного складу зерна голозерний овес може бути цінною сировиною для виготовлення лікувально-дієтичних харчових продуктів.
The bare-grained oats content of proteins and fat considerably exceeds the usual and the bare-grained oats content of cellulose is five times less than usual oats have. Thanks to such features of the chemical composition of grain bare-grained oats can be a valuable raw material for the manufacture of medical and dietetic foods.

Опис

Ключові слова

крохмаль, ферменти, плівчастий, солодорощення, амінокислоти, цукри, білки, жири, вуглеводи, carbohydrates, enzymes, oats, filmy, malt, malting, amino acids, starch, sugars, proteins, fats, кафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробства

Бібліографічний опис

Овес голозерний як сировина для лікувально-дієтичних продуктів / Р. М. Мукоїд, А. І. Українець, Н. О. Ємельянова, О. В. Чумакова // Наукові здобутки молоді – вирішення проблем харчування людини у ХХΙ столітті : 76-а наук. конф. молодих учених, аспірантів і студентів, 12-13 квітня 2010 р. : тези допов. – К. : НУХТ, 2010. – Ч. 3. – С. 23.