Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/6554
Title: Переестерифікація технічних олій олігомерними гліколями як напрямок їх переробки в нові біоматеріали з визначеними властивостями
Authors: Кириченко, В. В.
Полумбрик, Олег Максимович
Кириченко, Віктор Іванович
Keywords: олігомерні гліколі
біооливи
технічні оливи
мастильні матеріали
переестерифікація
трибохімічна активність
поліоли
естерифікація
polyols
bio-oils
technical oils
lubricants
pereesterification
tribochemical activity
esterification
oligomeric glycols
кафедра харчової хімії
Issue Date: 2007
Citation: Кириченко, В. В. Переестерифікація технічних олій олігомерними гліколями як напрямок їх переробки в нові біоматеріали з визначеними властивостями / В. В. Кириченко, О. М. Полумбрик, В. І. Кириченко // Питання хімії та хімічної технології. – 2007. – № 6. – С. 102-107.
Abstract: У статті розглядаються хіміко-технологічні і трибохімічні аспекти ефективних методів переробки технічних олій в нові біоматеріали з визначеними властивостями. Розроблено основи двоетапно-єдиного процесу модифікації олій відповідними і доступними реагентами: спочатку переестерифікацією їх структури, а потім етерифікацією надлишкових поліолів. Аналізом визначених функціональних властивостей і триботехнічних показників одержаних базових біоолив підтверджена їх якість. The article deals with chemical and technological aspects of the efficiency of a tribochemical treatment methods of technical oils in new biomaterials with specific properties. The fundamentals of the two-stage single modification process oils adequate and accessible reagents, first pereesterification their structure and then etherification excess polyols. Analysis of specific functional properties and tribotechnical performance received basic bio-oils confirmed their quality.
URI: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/6554
Appears in Collections:Статті

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
2.pdf5.73 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.