Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/6559
Title: Мастильно-охолоджувальні засоби із технічних олій. Функціональні властивості та їхній вплив на ефективність обробки металів
Other Titles: кафедра загальної і неорганічної хімії
Authors: Кириченко, В. В.
Кириченко, Віктор Іванович
Полумбрик, Олег Максимович
Keywords: мастильні композиції
біооливи
технічні оливи
мастильні матеріали
обробка металів
ріпакова олія
соєва олія
мастильно-холодильні засоби
трибохімічна активність
поверхнево-активні речовини
lubricant compositions
bio-oils
technical oils
lubricants
metal processing
rape oil
soybean oil
lubricating-cooling means
tribochemical activity
surfactants
кафедра харчової хімії
Issue Date: 2008
Citation: Кириченко, В. В. Мастильно-охолоджувальні засоби із технічних олій. Функціональні властивості та їхній вплив на ефективність обробки металів / В. В. Кириченко, О. М. Полумбрик, В. І. Кириченко // Хімічна промисловість України. – 2008. – № 4. – С. 20-29.
Abstract: У статті розглядаються результати вивчення функціональних властивостей мастильно-холодильних засобів (МХЗ) для обробки металів, які запропоновано одержувати із технічних олій, зокрема ріпакової. Викладено сутність розробленої і впровадженої у дослідно-експериментальне виробництво технології одержання базової пасти, водних та олійних емульсій. Приведено дані численних і всебічних випробувань різних типів МХЗ на машині тертя та в процесах обробки металів.
The article examines the results of the functional properties of lubricating-cooling means for metals processing, which suggested getting out of industrial oils, in particular rapeseed oil. Explain the essence of the developed and implemented in a pilot plant technology of base paste, water and oil emulsions. Data are given the numerous and extensive testing of different types of lubricating-cooling means drive friction and in the metals processing.
URI: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/6559
Appears in Collections:Статті

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
5.pdf3.28 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.