DSpace About DSpace Software
 

eNUFTIR >
Статті >
Статті >

Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/6773

Название: Використання різних форм соєвих добавок при виробництві кисломолочних напоїв
Другие названия: Using different forms of soy supplements in the production of fermented beverages
Авторы: Скорченко, Тетяна Анатоліївна
Грек, Олена Вікторівна
Маляренко, Тетяна Володимирівна
Skorchenko, Tatiana
Grek, Olena
Malyarenko, Tatiana
Ключевые слова: соєва добавка
соевая добавка
soybean supplement
кисломолочні напої
кисломолочные напитки
dairy drinks
дефіцит білків
дефицит белков
lack of protein
соєве молоко
соевое молоко
soy milk
кафедра технології молока і молочних продуктів
Issue Date: 2002
Библиографическое описание: Скорченко, Т. А. Використання різних форм соєвих добавок при виробництві кисломолочних напоїв / Т. А. Скорченко, О. В. Грек, Т. В. Маляренко // Збірник наукових праць ХДАУ : Таврійський науковий вісник. – 2002. – № 21. — С. 253-257.
Краткий осмотр (реферат): рецептурах кисломолочних продуктів дозволяє отри¬мати композиції, які характеризуються збалансованим вмістом життєво - необхідних елементів, які відповідають вимогам сучасної науки про харчування. Результати проведеної науково-дослідної роботи мають прак¬тичний інтерес. Додавання сухих, соєвих компонентів: соєвого знежиреного дезодорованого борошна і соєвого білково-жирового збагачувача дозволяє, одержати продукт збагачений рослинними компонентами, з однорідною густою консистенцією, кисломолоч¬ним смаком та запахом. Применение сои - растительного сырья повышенной биологической ценности - в рецептурах кисломолочных продуктов позволяет получить композиции, которые характеризуются сбалансированным содержанием жизненно - необходимых элементов, которые отвечают требованиям современной науки о питании. Результаты проведенной научно-исследовательской работы имеют практический интерес. Добавление сухих, соевых компонентов: соевого обезжиренного дезодорированное муки и соевого белково-жирового обогатителя позволяет, получить продукт обогащен растительными компонентами, с однородной густой консистенции, кисломолочным вкусом и запахом. The use of soy - Herbal high biological value - in recipes dairy products provides a composition characterized by containing a balanced life - essential elements that meet the requirements of modern nutritional science. The results of the research are of practical interest. Add dry ingredients soy: soy flour and nonfat deodorized soybean protein-lipid dresser allows to obtain a product enriched botanicals, with a homogeneous dense texture, yogurt flavor and odor.
URI: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/6773
Appears in Collections:Статті

Files in This Item:

File Description SizeFormat
soy supplements_1.pdf2,97 MBAdobe PDFView/Open
View Statistics

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.

 

Valid XHTML 1.0! DSpace Software Copyright © 2002-2010  Duraspace - Feedback