DSpace About DSpace Software
 

eNUFTIR >
Статті >
Статті >

Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/6780

Название: Використання рослинної сировини у виробництві плавлених сирів
Другие названия: The use of plant material in the manufacture of processed cheese
Авторы: Грек, Олена Вікторівна
Скорченко, Тетяна Анатоліївна
Білоус, Надія Василівна
Grek, Olena
Skorchenko, Tatiana
Bilous, Nadiya
Ключевые слова: рослинна сировина
растительное сырье
vegetable raw materials
плавлені сири
плавленые сыры
processed cheese
перець
перец
peppers
гриби
грибы
mushrooms
томатні соуси
томатные соусы
tomato sauce
соли-плавители
salt-plavyteli
пряні овочі
пряные овощи
vegetables
зелень
herbs
кафедра технології молока і молочних продуктів
Issue Date: 1999
Библиографическое описание: Грек, О. В. Використання рослинної сировини у виробництві плавлених сирів / О. В. Грек, Т. А. Скорченко, Н. В. Білоус // Таврійський науковий вісник : збірник наукових праць ХДАУ : – 1999. – № 10. — С. 160-164.
Краткий осмотр (реферат): Перед молочною промисловістю стоїть задача збільшення виробництва плавлених сирів саме з тими наповнювачами, вар¬тість яких нижча вартості молочної сировини, які є в Україні в нео¬бмеженій кількості. Одночасно слід проводити науковий пошук шляхів комплексного використання вторинної молочної сировини на виробництво білкових молочних продуктів. Саме тому у своїх дослідженнях в якості компонентів рецептур нових видів плавле¬них сирів нами вибраний молочно-білковий продукт (МБП) та пряні овочі. В розроблених рецептурах із пряних овочів використали: пе¬трушку, селеру, кріп, цибулю зелену, часник. Плавлені сири, одержані з молочно-білковим продуктом та овочами, одержали високу дегустаційну оцінку. Перед молочной промышленностью стоит задача увеличения производства плавленых сыров именно с теми наполнителями, стоимость которых ниже стоимости молочного сырья, которые есть в Украине в неограниченном количестве. Одновременно следует проводить научный поиск путей комплексного использования вторичного молочного сырья на производство белковых молочных продуктов. Именно поэтому в своих исследованиях в качестве компонентов рецептур новых видов плавленых сыров нами выбран молочно-белковый продукт (МБП) и пряные овощи. В разработанных рецептурах из пряных овощей использовали: петрушку, сельдерей, укроп, лук зеленый, чеснок. Плавленые сыры, полученные из молочно-белковым продуктом и овощами, получили высокую дегустационной оценки. Before the dairy industry is the problem of increasing the production of processed cheese with those fillers, which cost lower than the cost of raw milk, which is in Ukraine in unlimited quantities. Simultaneously should conduct scientific research through integrated use of secondary raw milk for protein production of dairy products. That is why in his studies as components of new formulations processed cheeses we selected milk protein product (ILO) and spicy vegetables. In developed recipes with spicy vegetables used: parsley, celery, dill, green onions and garlic. Processed cheeses obtained from milk-protein foods and vegetables were highly tasting evaluation.
URI: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/6780
Appears in Collections:Статті

Files in This Item:

File Description SizeFormat
processed cheese_.pdf3,07 MBAdobe PDFView/Open
View Statistics

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.

 

Valid XHTML 1.0! DSpace Software Copyright © 2002-2010  Duraspace - Feedback