Низькоглікемічні крохмаловмісні харчові продукти : стан і перспективи

Вантажиться...
Ескіз

Дата

ORCID

DOI

Науковий ступінь

Рівень дисертації

Шифр та назва спеціальності

Рада захисту

Установа захисту

Науковий керівник

Члени комітету

Назва журналу

Номер ISSN

Назва тому

Видавець

Анотація

У статті висвітлено переваги і недоліки концепції глікемічного індексу і значення низькоглікемічних харчових продуктів у дієтотерапії ряду хронічних захворювань людини. Приведено основні способи розробки крохмаловмісних харчових продуктів із низьким глікемічним індексом. Показано, що одним із найбільш перспективних способів зниження глікемічної відповіді харчових продуктів є застосування комбінації вуглеводів, здатних гальмувати розщеплення крохмалю. The benefits and disadvantages of glycemic index concept in dietetic therapy of several chronic diseases have been discussed. The most important methods of decreasing of glycemic response of starchy foods were shown. It has been found that combination of carbohydrates inhibited starch and sucrose digestibility.

Опис

Бібліографічний опис

Ковбаса, В. М. Низькоглікемічні крохмаловмісні харчові продукти : стан і перспективи / В. М. Ковбаса, М. О. Полумбрик // Наукові праці ОДАХТ. – 2012. – Вип. 42., Т. 1. – С. 228-231.

Колекції

Підтвердження

Рецензія

Додано до

Згадується в