Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/730
Title: Вплив борошна з амаранту на якість хліба
Authors: Шаповаленко, Олег Іванович
Корж, Тамара Володимирівна
Бондар, Ігор Петрович
Янюк, Тетяна Іванівна
Грюнвальд, Наталія Владиславівна
Назар, Олександра Станіславівна
Keywords: композиційна суміш
борошно з амаранту
структурно-механічні властивості
composite mixture
amaranth flour
structural-mechanical properties
кафедра технології зберігання і переробки зерна
Issue Date: 2007
Citation: Вплив борошна з амаранту на якість хліба / О. І. Шаповаленко, Т. В. Корж, І. П. Бондар, Т. І. Янюк, Н. В. Грюнвальд, О. Назар // Хранение и переработка зерна. - 2007. - № 5(95). – С. 34-36.
Abstract: В статті наведено результати досліджень хлібопекарських властивостей суміші борошна пшеничного та борошна з амаранту. Встановлено оптимальні межі дозування борошна з амаранту до хлібопекарського борошна. Доведено, що амарант перспективна культура для створення композиційних сумішей, оскільки дозволяє поліпшити якість хліба, тобто його харчову та біологічну цінність. Research findings of backing properties of mixed wheat and amaranth flour are presented in the article. Optimal amaranth flour apportioning ranges in backing flour have been defined. It has been proved, that amaranth is an advanced sample for composite mixtures creating, as it helps to improve bread quality, in other words its nutritional qualities and bioavailability.
URI: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/730
Appears in Collections:Статті

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
1309.pdf151.55 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.