Моделювання елементів теплотехнологічного комплексу цукрового виробництва

Вантажиться...
Ескіз

Дата

2012

ORCID

DOI

Науковий ступінь

Рівень дисертації

Шифр та назва спеціальності

Рада захисту

Установа захисту

Науковий керівник

Члени комітету

Видавець

Анотація

Виділено чинники впливу на процес тепломасообміну між буряковою стружкою та екстракційною речовиною, запропоновано методику визначення концентрації і температури бурякової стружки та дифузійного соку для похилого дифузійного апарату. Розроблена методика може бути використана для вивчення та моделювання тепломасообмінних процесів, конфігурації теплового обладнання на стадії його розроблення, а також для оптимального автоматичного керування обладнанням під час експлуатації. The factors of influence are selected on the process of heat exchange and masstransfer between the beet shaving and extraction matter, the method of determination of concentration and temperature of the beet shaving and diffusive juice is offered for a sloping diffusive vehicle. Dependence of the flow of steam of batch-type vacuum pans equipped with mechanical circulator first product are defined, four characteristic periods of flow of steam are set, linear dependences of flow steam are calculated.

Опис

Ключові слова

концентрація, математична модель, теплообміні і масообміні процеси, екстракція, дифузія, бурякова стружка, температура, екстрагент, кристалізація, вакуум-апарат, циркуляція, витрата пари, моделі, випарна установка, математическая модель, mathematic model, extraction, heat exchange and mass-transfer processes, diffusion, beet shaving, temperature, extract, crystallization, vacuum pan, circulation, flow of steam, models, multieffect evaporator, concentration, кафедра теплоенергетики та холодильної техніки

Бібліографічний опис

Бойко, В. О. Моделювання елементів теплотехнологічного комплексу цукрового виробництва: автореф. дис... канд. тенх. наук: 05.14.06 / НУХТ. - К., 2012. - 23 с.