DSpace About DSpace Software
 

eNUFTIR >
Статті >
Статті >

Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/7405

Название: Дослідження впливу постійного магнітного поля на інтенсифікацію процесу приготування пивного сусла
Другие названия: Influence constant magnetic field on the intensification of the process of cooking wort
Авторы: Романова, Зоряна Миколаївна
Зубченко, Віктор Сергійович
Карпутіна, Маргарита Віталіївна
Романов, Микола Сергійович
Romanova, Zoryana
Zubchenko, Victor
Karputina, Margarita
Romanov, Mykola
Ключевые слова: магнітне поле
затирання
ферменти
гідроліз
сусло
магнитное поле
затирание
ферменты
гидролиз
magnetic field
mashing
enzyme
wort
hydrolysis
кафедра автоматизації та комп'ютерних технологій систем управління
кафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробства
Issue Date: 2005
Издатель: Романова, З. М. Дослідження впливу постійного магнітного поля на інтенсифікацію процесу приготування пивного сусла / З. М. Романова, В. С. Зубченко, М. В. Карпутіна, М. С. Романов // Харчова і переробна промисловість. - 2005. - № 11. - С. 21-22.
Краткий осмотр (реферат): Для переведення в розчин екстрактивних компонентів зернової сировини (процес затирання у пивоварінні) використовують ферментисолоду і концентровані ферментні препарати (КФП) [1,2,4]. Однак при всіх перевагах такого поєднання – отримання максимальної кількості ферментів для розчинення зернових заторів, слід відмітити і такий суттєвий недолік, як високу вартість солоду та КФП , що призводить до зростання собівартості кінцевого продукту – пива. Дана робота присвяченадослідженням, спрямованим на отримання високоекстрактивних пивних заторів з використанням лише солоду, як джерела ферментів. Екзогенні ферменти у дослідженнях не використовували. To convert the solution of extractive components of the grain material (mashing process in brewing) using enzymes and concentrated malt enzymes (CFR) [1,2,4]. However, with all the benefits of this combination - a maximum number of enzymes to dissolve grain congestion, it should be noted, and a major drawback is the high cost of malt and CFR, which leads to an increase in the cost of the final product - beer.
URI: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/7405
Appears in Collections:Статті

Files in This Item:

File Description SizeFormat
rom.pdf221,71 kBAdobe PDFView/Open
View Statistics

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.

 

Valid XHTML 1.0! DSpace Software Copyright © 2002-2010  Duraspace - Feedback